Oldal kiválasztása

Gyakran ismételt kérdések

A KRESZ-tanfolyam és vizsga visszatérítési kérelem, illetve a visszaigénylés folyamata ingyenes?

Igen, a visszaigénylés folyamata ingyenes. Ügyintézési díj, illetve semmilyen más költség nem kerül levonásra a visszaigényelhető összegből.

 

Milyen információ(k)nak kell mindenképp szerepelnie a befizetést igazoló számlán/ bizonylaton?

A befizetést igazoló számlán/ bizonylaton a vizsgázó nevének és a vizsgadíjként befizetett összegnek szükséges szerepelnie.

 

Mennyi az ügyintézési határidő és milyen formában kapom meg a támogatási összeget?

A Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatósága külön osztály állított fel a KRESZ-tanfolyam és vizsga díjának támogatásához kapcsolódó ügyintézés zökkenőmentes lebonyolítására. Az ügyintézési határidő 30 nap, amely magában foglalja a jogosultság ellenőrzésének munkafolyamatát is. A támogatást a kérelmezők egy összegben, átutalással kapják majd meg.

 

Mi a helyzet abban az esetben, ha nem a vizsgázó, hanem más fizette be a vizsgadíjat?

Más személy is befizetheti a tanfolyam/vizsga díját, a számlán azonban fel kell tüntetni a vizsgázó nevét ebben az esetben is.

 

A támogatás beadásakor vagy a vizsga napján veszik figyelembe a 20 éves korhatárt?

A lehetőség azokra vonatkozik, akik a vizsga napján még nem töltötték be a 20. életévüket és a vizsga napja 2018. július 1-je vagy az utáni.

 

A támogatás csak a „B” kategóriás jogosítványhoz szükséges elméleti alaptanfolyamra és vizsgára érvényes?

Igen, a támogatás csak és kizárólag a „B” kategóriás jogosítvány megszerzéséhez szükséges tanfolyam és vizsga díjára vonatkozik, más kategóriához szükséges tanfolyamokra, illetve vizsgákra nem.

 

Igényelhető a támogatás abban az esetben is, ha online végzem el az alaptanfolyamot?

Igen, a támogatás mind tantermi, mind online elvégzett tanfolyamok esetében igényelhető. Valamint lehet intenzív, illetve akár 1 hónapos is. Nincs különbség a támogatás szempontjából.

 

Mekkora támogatásra tarthatok igényt?

A támogatás összege maximálisan 25.000 Ft.